Van De Rand Van De Afgrond

Enkele jaren geleden stond de Nederlandse tak van een internatonale organisatie met wereldwijd meer dan 30.000 medewerkers op het kruispunt van liquideren of succesvol veranderen.

Met 500 - merendeels ontevreden - medewerkers, klanten die steeds vaker wegliepen, een cultuur van angst en excuses, werd 1 man binnengehaald om het tij te keren.

Naar De Absolute Wereldtop

Inmiddels werken er meer dan 1000 mensen, met veel plezier, ziektecijfers zijn het laagst in de industrie. Verloop is laag, klanttevredenheid  hoog, bottomline resultaten zijn de beste van alle vestigingen van deze multinational wereldwijd.

En natuurlijk rijst dan de vraag aan de leider: "Hoe heb je dat gedaan, en hoe kunnen we deze successen internationaal uitrollen?"

Dit is waar VERANDERING begint...

De Fit4Tomorrow Leiderschaps­Transformatie!

Als een hele organisatie kan veranderen nadat er 1 nieuwe leider binnenkomt, betekent dat simpelweg dat verandering van 1 persoon genoeg is om een waterval van verandering op gang te brengen.

En dankzij de Blauwdruk voor VeranderSucces kunt U die persoon zijn!

De kern van de Blauwdruk voor VeranderSucces draait namelijk om het veranderen van het GEDRAG van individuele leiders.

Want zodra leiders de principes van leidinggeven vanuit de Blauwdruk voor VeranderSucces toepassen, worden mensen als vliegen door honing aangetrokken om mee te gaan in een beweging.

Eindresultaat is dat mensen hun talenten, energie en passie volledig zullen richten op wat er moet gebeuren voor klanten.

  1. 9 Bewezen Duidelijke Stappen: geen enkele twijfel hoe u verandering aan moet pakken. Een kraakheldere roadmap voor iedere fase van elk veranderproces.
  2. 9 Principes Die Altijd Werken: pas deze principes toe en het is alsof mensen met u op een uitdagende glijbaan van verandering stappen. Zondig ertegen en u merkt vanzelf dat alles tot een stroperige stilstand komt.
  3. Positieve ENGAGEMENT op alle niveaus: er is ALTIJD engagement. Uw gedrag als leider bepaalt of die engagement zicht richt op weerstand of op meedoen. Met deze aanpak wordt het dus VOLOP MEEDOEN!